zwangerschapsmassage - Touch & Balance

Tags:

zwangerschapsmassage

Je bent zwanger en er gaat nogal wat veranderen in je leven!

In deze periode ben je je aan het voorbereiden op al die veranderingen, druk met controles, namen verzinnen, het inrichten van de babykamer, allerlei spulletjes kopen. Kortom, een drukte van jewelste.

Daarbij ben je zelf ook aan het veranderen. Je lichaam verandert: je buik wordt dikker, je huid gaat gespannen aanvoelen, je kunt je sneller moe voelen, er kunnen zich wat lichamelijke klachten voordoen.

Ook je emoties en gevoelens lijken soms een eigen leven te gaan leiden onder invloed van al die veranderingen en hormonen. Gelukkige gevoelens en onzekere gevoelens kunnen erg door elkaar heen gaan lopen.

Hoe heerlijk is het dan om even tijd voor jezelf te nemen, even stil te staan bij al deze veranderingen, je bewust te worden van dat wonderlijk leventje dat in je buik groeit.
Bij Touch&Balance begeleiden we je met Tactiel Stimulering, deze zachte massage werkt ontspannend en brengt rust en balans in lichaam en geest. Uit onderzoek blijkt dat Tactiel Stimulering pijn vermindert, slapen bevordert, vocht afdrijft en het immuunsysteem versterkt. Tactiel Stimulering bevordert tevens de band tussen moeder en kind. Doordat tijdens de zwangerschap door Tactiel Stimulering het oxytocinesysteem geactiveerd is begin je met meer vertrouwen aan de bevalling, is de pijndrempel verhoogd en zijn de weeën effectiever. Dit heeft een positief effect op de duur van de bevalling en je bevallingsbeleving.

Ervaring leert dat vanaf de 20ste week een maandelijkse behandeling positieve effecten heeft voor zowel moeder als kind. Om het oxytocinesysteem maximaal te stimuleren voorafgaand aan de bevalling wordt aanbevolen om de laatste maand van de zwangerschap wekelijks te komen.

Naarmate je verder in de zwangerschap komt, wordt de behandeling zo nodig aangepast: je kunt dan half zittend of op je zij liggend behandeld worden. Een andere mogelijkheid is om op je rug op een warmwaterkussen te liggen, waarbij toch de rug behandeld kan worden. Daarbij geeft de warmte een extra diep ontspanningseffect.  

Kom met je partner naar de workshop Liefdevolle Aanraking en Aandacht voor Partners! Je partner kan je tijdens de zwangerschap en bevalling ondersteunen met liefdevolle aanraking.

Lees meer hierover op www.schooloftouch.nl

linkedin.jpg   fb.jpg

© Touch & Balance | ontwerp en realisatie Rupz | Inloggen beheerder