mir-methode - Touch & Balance

Tags:

mir-methode

Wat is de MIR-Methode?

De MIR-methode is een zelfhelingsmethode die door Mireille Mettes is ontwikkeld. De methode is gebaseerd op het zacht aaien van je hand waarbij je in 9 stappen zinnen opnoemt die het zelfherstellend vermogen van het lichaam kunnen activeren. De MIR-Methode is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf iets aan willen doen. Zie www.mirmethode.nl

De therapeuten van Touch & Balance zijn getraind in het werken met de huid. Tevens leiden zij mensen op in de methode Tactiel Stimulering via de School of Touch. Waarbij men o.a. leert dat als je de huid op een zachte respectvolle manier aangeraakt wordt, er in onze de hersenen een stofje aangemaakt wordt: het hormoon oxytocine. Dit hormoon heeft op vele fronten een positief en ontspannend effect op ons lichaam en geest.

Door de MIR-Methode te combineren met bijvoorbeeld een zachte ontspannende massage of Tactiel Stimulering kan het brein en lichaam ontspannen en kunnen er nieuwe boodschappen binnen komen in het brein, waarop lichaam en geest het herstellend proces in kan gaan.

Therapeut Emmy de Ligny is opgeleid tot MIR-begeleider door Mireille Mettes en kan voor je ook een persoonlijk MIR op Maat maken, waarmee je kunt uitzoeken waar in de 9 stappen de grootste blokkades voor je zitten. Samen werk je deze blokkades dan weg, waardoor het hele proces van de MIR-Methode sneller gaat. De vergoeding voor begeleiding, vanuit onze praktijk of middels email, telefoon of skype, kan onder een natuurgeneeskundige consult vallen mits u hiervoor aanvullend verzekerd bent.

Daarnaast kun je deze MIR-Methode op Maat ook combineren met de lichaamsbehandeling; Tactiel Stimulering.
MIR-Methode en Tactiel Stimulering (Massage) en Oxytocine, het geluks-hormoon

linkedin.jpg   fb.jpg

© Touch & Balance | ontwerp en realisatie Rupz | Inloggen beheerder