tai chi - Touch & Balance

Tags:

tai chi

U streeft voor uw werknemers naar een gezonde werkomgeving. Beweging is een van de activiteiten die uw mensen gezond en vitaal houdt.

Touch&Balance kan op uw bedrijf voor de werknemers wekelijkse Tai Chi lessen van 1 uur verzorgen.

Door het beoefenen van Tai Chi wordt er op een subtiele, zachte, fysieke en mentale manier aan de gezondheid gewerkt.

Tai Chi is een traditionele Chinese bewegingsvorm die zich kenmerkt door vloeiende, in elkaar overgaande bewegingen op beheerste, ontspannen wijze uitgevoerd.

Het beoefenen van Tai Chi vergt uiteindelijk weinig lichamelijke inspanning vanwege de langzame bewegingen en is daarom geschikt voor zowel jonge als oudere mensen. Door de soepele en vloeiende bewegingen wordt je lichaam flexibel en dit bevordert een goede houding. Het heeft een positieve invloed op je concentratie, balans, houding en immuunsysteem, het werkt preventief of  herstellend bij KANS, schouder- en rugklachten en vermoeidheidsverschijnselen.

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit blijkt dat Tai Chi pijn (bijvoorbeeld bij artrose) kan verminderen maar ook diepe ontspanning biedt waardoor stress en depressies verminderen. (www.miami.edu/touch-research)

Hoewel Tai Chi verschillende vormen en niveaus kent, kunnen binnen dit systeem alle oefeningen door zowel beginners als gevorderden uitgevoerd worden. Tijdens de les wordt veel aandacht aan de diverse houdingen besteed. Door het voelen aan het lichaam over te laten en uit laten zoeken wat nodig is, kan het hoofd met rust gelaten worden, wat met name de mentale rust en ontspanning ten goede komt.

linkedin.jpg   fb.jpg

© Touch & Balance | ontwerp en realisatie Rupz | Inloggen beheerder