stoelmassage - Touch & Balance

Tags:

stoelmassage

Touch & Balance werkt op locatie met stoelmassage, een effectieve methode om mensen op de werkplek mee te behandelen. Omdat er geen massage-olie wordt gebruikt, kunnen mensen gewoon de kleding aanhouden.

De masseur heeft een speciaal voor dit doel ontwikkelde stoel bij zich, die eenvoudig en snel op vrijwel elke plek opgezet kan worden en waarin men zittend op een ontspannen wijze voorover leunt.

Volgens een vaststaand patroon van knedingen en drukpunten worden achtereenvolgens schouders, armen, handen, rug, nek en hoofd behandeld. Hierdoor verbetert de circulatie en kunnen vastzittende spieren zich beter ontspannen, waardoor lichamelijke klachten als KANS (voorheen RSI) voorkomen kunnen worden. Mensen zitten dan ‘lekkerder in hun vel’. De ervaring leert dat wanneer men zich lichamelijk prettiger voelt, de mentale weerstand ook verbetert en psychische vermoeidheid vermindert, waardoor werkdruk als minder belastend wordt ervaren.

Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat stoelmassage een positieve bijdrage levert aan het ziekte-verzuim. Dat de sfeer op de werkvloer nog beter wordt omdat werknemers zich meer gezien en gewaardeerd voelen, draagt daar indirect ook nog aan bij.

Wanneer deze behandelingen opgenomen worden in het Arbo-plan van een bedrijf, zijn de kosten op te voeren als bedrijfskosten en is de BTW terug vorderbaar.

Vanuit dit oogpunt kan bedrijfsmassage eerder als investering dan als kostenpost gezien worden: een dag ziekteverzuim kost een werkgever ongeveer even veel als een jaar lang maandelijks een massage op het bedrijf! 

Bedrijfsmassage, een investering in het Human Capital.

Tip: stoelmassage leent zich ook perfect als éénmalig cadeautje van de baas bij het behalen van bepaalde targets of als eindejaarsgeschenk. Kijk voor meer inspiratie onder de knop Unieke activiteiten.

De voordelen op een rij:

  • laagdrempelig, omdat er over de kleding heen gewerkt wordt;
  • op elke locatie inzetbaar; de masseur neemt zelf de draagbare massagestoel mee;
  • korte maar krachtige pit-stop; na 20 minuten kan de werknemer weer energiek het werk hervatten;
  • bijdrage aan een dalend ziekteverzuim;
  • richt zich op welzijn en preventie;
  • een relatief geringe investering.

Een vrijblijvende demonstratie bij u op locatie en een pilot van 8 weken, waarbij middels het bijhouden van een scorelijst de mate van welbevinden wordt vastgelegd, geven u als werkgever de inzichten die nodig zijn om tot een verantwoorde beslissing te komen.

linkedin.jpg   fb.jpg

© Touch & Balance | ontwerp en realisatie Rupz | Inloggen beheerder